Hírek

CiNkE - Civilek Nagykovácsiért Egyesület
28
máj

Miért indulunk a választáson? 2. rész

Kedves Nagykovácsiak!
Folytatom írásomat (téma: Vértes utca), amelyben azt szeretném egyértelművé tenni, miért indulok képviselőnek. Egy választási kampány kommunikációjában szívesen olvasunk pozitív és előremutató gondolatokat. Ugyanakkor annak, hogy képviselőjelöltnek indulok, oka van.
Van, ami nem tetszik, mert ha minden tetszene, akkor nem indulnék. Ez ilyen egyszerű.
Rámutatok ezekre, azzal együtt, hogy szeretném elmondani, mit képviselek és miért támogatom Bolváry Gellért polgármesterjelöltségét, aki szintén CiNkE alapító tag, így a szívünk ugyanabba az irányba visz mindkettőnket.
Elhatározásomat leginkább a Civilek Nagykovácsiért Egyesületben végzett munkámon keresztül tudom bemutatni.
A múltból hozott példákkal és el fogok jutni a jelen pillanatig.
🌳VÉRTES UTCA 🌳
A vértes utcai terület egy sűrűn benőtt, zöld terület volt. Nem megyek vissza, hogy a hosszú évek során hogyan alakult sorsa a településrendezés tekintetében.
2015-ben az önkormányzat letarolja növényzetét, sok sok köbméter föld, beton, kő, aszfalt került ide és lett feltöltve ez a terület. Egy környezeti érték tönkrement.
2017-ben a Vértes utcai 8 db önkormányzati tulajdonú telek tömbtelkes kialakításáról és a telepszerű beépítést biztosító ingatlan kialakítása érdekében a Hész módosítás kezdeményezéséről döntött a Képviselő-testület.
Készíttetett az önkormányzat egy döntéselőkészítő felmérést, amelyet közérdekű adatként kértünk ki 2017 végén. Az anyag összefoglalójából az alábbi sorokat emelem ki:
„Az önkormányzat több lépésben döntött a tárgyi telkek hasznosításáról és több értéknövelő beruházást már elvégzett…annak érdekében, hogy a telekcsoport értékesítése és szervezhető beépítése a legeredményesebben tudjon megtörténni.
A hasznosítás során önkormányzati célok lehetnek:
1) az elérhető legmagasabb telekár,
2) a legbiztosabban végighaladó értékesítési folyamat
3) a hegyoldal rendezett beépülése, a jelenlegi beépítésbe beilleszkedve
4) a beépítés rövid időben történő megvalósulásának esélye.”
Az anyagban lévő telekosztási alternatívákat, amely 24 – 28 lakás kialakításával számol csatolom fotoként a poszthoz.
Az önkormányzat akkor nem nyilatkozott a terület hasznosításáról, annak ellenére, hogy a Polgármester asszony a képviselőket is összehívta, hogy bemutathassa a befektetőt, aki jelezte Vértes utcai vételi szándékát.
Szerencsére az ügy pillanatok alatt köztudott lett, aláírásgyűjtéssel, a környéken lakók összefogásával nagy port kavart. A telkek értékesítése még nem történt meg.
De vajon egy ilyen előkészítő munka után megnyugodhatunk?
☀️ Számomra fontos, hogy a lakosság, akiket különösen érint egy adott fejlesztés, részletes tájékoztatást kapjon, megszüntetve a tájékoztatás hiányosságával járó bizonytalanságot.
A civil kontrollnak nagy jelentősége van, és szükséges, pláne a jelenlegi önkormányzati attitűd mellett.
Változásra van szükség: egy átlátható, közös értékek mentén kialakított vízióval rendelkező önkormányzati működés mellett a civil szervezetek erőforrásainak bevonása, a velük való szoros együttműködés a település fejlődésének valódi garanciája lehet.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
Jelenlétetek a közügyek tekintetében nélkülözhetetlen.
Kövessétek az oldalunkat: CiNkE – Civilek Nagykovácsiért
Köszönettel
CiNkE
Markovits Anita

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...